type element: Achtergrond afbeelding

Dit type element wordt op plaatsen in de website gebruikt waar het type Afbeelding niet geschikt is. Dit element is met name beter geschikt voor "weergave van afbeeldingen op verschillende apparaten". Op plaatsen waar dit element wordt gebruikt is het normale Afbeeldingselement niet geschikt.

Voor deze afbeelding hebben wij in de template bepaald hoe hoog en breed de afbeelding moet worden weergegeven, ongeacht de grootte van de afbeelding die jij uploadt. Dit betekent dat jouw afbeelding op sommige beeldschermen bijvoorbeeld niet de volledige hoogte of breedte weer geeft.

Hoe bewerk je een Achtergrond afbeelding / stel je deze in:

  • Er zijn 4 apparaten: Telefoon, Tablet, Kleine PC, Grote PC.
  • In de praktijk is het vaak voldoende om alleen een afbeelding te uploaden voor Telefoon en Tablet. De afbeelding op Tablet wordt dan ook gebruikt voor weergave op grotere apparaten.
  • Je moet een afbeelding uploaden voor de (tab)Telefoon. Voeg je alleen voor Telefoon een afbeelding toe dan wordt deze ook gebruikt voor weergave op grotere apparaten.

Instellingen

Elke foto is anders. Elk gebied op de website is anders. Er is 1 belangrijke instelling die in 95% van de foto's voldoende is om te gebruiken, de overige kun je overslaan:

  • background-size: We benoemen de opties die het beste gebruikt kunnen worden
    • Cover: Dit betekent dat het beste deel van de afbeelding wordt weergegeven in het gebied die is vastgelegd in de template. Meest gekozen!
    • Contain: Dit betekent dat de afbeelding die jij uploadt volledig wordt weergegeven, ongeacht of dit aansluit op de hoogte en breedte die is vastgelegd in de template.

     

Belangrijkste kenmerk: Het beeldscherm van een Telefoon en Tablet (+ grotere apparaten) heeft een andere verhouding in Hoogte en Breedte. Voeg altijd minimaal een afbeelding toe voor beide apparaten.

Op deze pagina vind je informatie over: type element Achtergrondafbeelding,

Dit type element heeft geavanceerde mogelijkheden en daardoor lastiger om toe te voegen. Wij gebruiken deze alleen op plaatsen waar het echt noodzakelijk is. We kunnen lastig uitgebreide instructies geven omdat elke foto anders is. Heb je vragen over een foto in dit element? Wij helpen je!